Wszystkie okręty kierują się w stronę pierwszego okrętu wroga, (najbliżej od prawej górnej strony). Jeśli odległość po iksach i po ygrekach od zadanego okrętu jest równa, okręty wykonują najpierw ruch w górę.
Wszystkie okręty kończą ruch obrócone burtą w stronę przeciwnika (chyba, że to strzelające z przodu tytany??). Jeżeli to możliwe, oddają strzał.
Dunnoh jak działają zasięgi ataku, ale okręty zatrzymują się na pierwszym polu z którego mogą oddać strzał, jeśli istnieje takie pole - chyba, że przesunięcie okrętu o kolejne umożliwi większej liczbie okrętów oddanie strzału.
Czołgi stoją.
Bo ryba, to brzmi dumnie
Bo rybą, cuchnie los
Wrócimy tu podwójnie
Na obiad i na stos
To jutro/pojutrze najwcześniej i musiałbyś mi pewnie opisać jak działają zasięgi ataku i ocobiega. Jak ci się spieszy możesz ruchy zrobić tak i ewentualnie zapytać jakby coś było niekonkluzywne
Bo ryba, to brzmi dumnie
Bo rybą, cuchnie los
Wrócimy tu podwójnie
Na obiad i na stos
Anyway, doszły mnie słuchy że nie zapłaciłem jakichś 60gc i wobec tego statki Shalvana mają trzykrotnie większy atak mimo że staty bazowo wszystkiego są właściwie nierozróżnialne.
Masz tytuł trolla roku xd Biała flaga
Bo ryba, to brzmi dumnie
Bo rybą, cuchnie los
Wrócimy tu podwójnie
Na obiad i na stos
Jak Francis się nie ruszy, to możesz polecieć wszystkim na piechotę, zarówno czołgi jak i statki aż padnie jedna lub druga strona.
To ostatni rozkaz jaki wydaję w tej bitwie;dp
Bo ryba, to brzmi dumnie
Bo rybą, cuchnie los
Wrócimy tu podwójnie
Na obiad i na stos