Ogólna radość i szczęście! Jak to zawsze na Borysadzie

- HO HO HO! - rozległ się donośny głos w przestworzach. Wszyscy wiedzieli, kto nad Krainę Borysadową nadciągał. Już widzieli zarys jego sań, już czuli odór reniferów i mocnej wody kolońskiej Mikołaja, kiedy nagle...
- TY KURWO NA MOBULI XDDDD
To Panda na pokładzie statku Mark Cwel. Jego załoga natychmiast rozpoczęła ostrzał sań Mikołaja! Czerwony dostał dwa razy z carronade, a potem pojedynczy strzał z flaka sprawił, że runął w dół...
Gdzieś w mieście, małe dziecko pytało swoją mamę, Lię, kiedy przyjdzie Mikołaj. Ta nie wiedziała co odpowiedzieć, kiedy nagle... W skrócie, rozegrała się ta oto scena: https://youtu.be/9zLV703XCXo?t=184
Wszyscy wiedzieli co to znaczy. Świąt nie będzie... dobra, chuj - już mieli ochotę powiedzieć, kiedy to na miejscu nagle zjawił się...

Niezawodny, 112 Batalion Remontowy!!! Fachowcy natychmiast ocenili sytuację. ŚWIĘTA MOŻNA URATOWAĆ. Najpierw trzeba zacząć od wyciągnięcia Mikołaja z ruin, potem można naprawić jego sanie, a na koniec otworzyć Nimnaros. To wszystko było do zrobienia! Żołnierze wyciągali ręce w kierunku tłumów. Im więcej osób pomoże, tym większa szansa, że Mikołaj nie udusi się pod gruzami, przeżyje i będzie mógł dalej pracować jako bezwolne narzędzie społeczeństwa.
Tyle słowem wstępu. Oficjalnie otwieram event świąteczny! Zachęcam do angażowania się, mile widziane fabularne odpisy
![Więcej omasty se pan weź, więcej x]](./images/smilies/UgRxUDP.png)
Pierwsze zadanie jest bardzo proste: 8 osób musi napisać w tym wątku, że pomaga naszemu dzielnemu Batalionowi wyciągnąć Mikołaja na powierzchnię.
Każdego dnia można udać się w inne miejsce na mapce.

W tej chwili dostępne...
Warsztat 112 Batalionu Remontowego (sanie) 10/10 ZROBIONE!
Chłopaki, szybciej z tym kurwa, szybciej, ty nie umiesz młotka trzymać?
Sanie są rozwalone w drobny mak. Ale to nic dla naszych dzielnych użytkowników! Aby pomóc z tym zadaniem należy wykonać samodzielną fotografię jakiegoś nietypowego pojazdu/maszyny/przedmiotu/materiału i opisać w kilku zdaniach, jak jego wykorzystanie/inspiracja pomoże przy budowie nowych sań Marunosa.
Bramy Nimnaros (elf) 4/10
No w porządku... ale twoje imię kojarzy mi się ze stegozaurem!
Mikołaj bez elfów to nie Mikołaj! Marunosowi też nie chce się cały czas zapierdalać, woli pozostać w blaskach flaszy, więc trzeba znaleźć frajerów, którzy wykonają robotę za niego. W tym zadaniu należy wybrać dowolną postać z dowolnej borysadowej sesji, a następnie napisać krótkie (może być dosłownie kilka punktów/linijek!) CV/list motywacyjny potrzebny jej do aplikacji na stanowisko elfa Mikołaja.
Obora świń i reniferów (renifer) 8/9
Śmierdzi zwierzem i olsztyńskim amoniakiem.
Dziewięć reniferów Mikołaja zgubiło się w mieście, hasając swobodnie na ulicach, ciesząc się z wolności. Tak nie może być. Należy je schwytać i ponownie ujarzmić. Wybierając tą lokację, otrzymujesz krótką podpowiedź, w którym wątku na forum schronił się jeden z renów. Jeżeli odpowiesz poprawnie - odnajdujesz czworonoga i możesz nadać mu imię. Zła odpowiedź (lub jej brak) skutkuje podaniem konkretniejszej wskazówki następnego dnia. Jeżeli i wtedy nikt znajdujący się w tej lokacji nie wskaże poprawnego wątku, renifer zmienia położenie i trzeba szukać go gdzieś indziej.
Scena muzyczna z Wratislavii 5/8
Tu odbywały się najbardziej doniosłe wieczorki poetyckie, miejsce osób o głębokich duszach.
Marunos uznał, że ma już dosyć nudnego las krismes i zaprasza wszystkich chętnych na scenę do zaśpiewania nowych, borysadowych kolęd. Zadanie jest więc proste - zaprezentujcie własne wersje świątecznych piosenek!
Pancerna jodła w parku 3/12
Ziomek przyjebał głową i mu urwało.
Marunos doszedł do wniosku, że, cytuję: "no kurwa, trzeba postawić... drzewko hehe". W Krainie Borysadowej większość drzew nie przetrwała apokalipsy, ale w miejskim parku obok pancernej brzozy rośnie pancerna jodła. Wasze zadanie to narysować 12 borysadowych bombek, które potem powiesi Jaszczur Drzewny.
Bloki z wielkiej płyty 6/6 ZROBIONE!
No u nas stroi się kaktusa, a na stole nie może zabraknąć kauczukowej wódki.
Odwiedzacie zwykłych mieszkańców naszej borysadowej krainy i słuchacie z uwagą jak obchodzą święta. Należy w kilku zdaniach opisać garść tradycji jakie mogłyby się rozwinąć na świecie, gdyby nasza loża w końcu go opanowała.
Wysypisko śmieci 0/6
Lubię obchodzić święta, chociaż nie mam z kim. Ale zawsze mogę wejść na Borysadę, no ale nie lubię. Wszedłbym, bo mogę, chociaż nie wejdę. Zrobiłbym wam prezenty, ale nie mam dostępu do waszych privków, no ale chciałbym mieć. Chociaż nie mogę, ale załóżcie mi temat.
Okazało się, że nawet Agon przemówił w święta ludzkim głosem. Napiszcie krótką bajkę o tym, jak śmieć agon stał się człowiekiem i zrobił coś pożytecznego w święta.