http://www.hartek.pl - tu może być dobrze, dojeżdżają pociągi
niestety, są liczne wady: Porcje obiadowe dosc skromne (kotlet gruposci 4mm). Cena nie całkiem adekwatna do jakosci domku, tym bardziej że samodzielnie trzeba zaścielać sobie łóżka. Domki drewniane i w lesie wiec osadza sie i wew i na zew dość dużo pajęczyny. Nie fajny widok jak sie leży w łóżku i coś zwisa nad głową.
Zapytałem o parę rzeczy tego Hartka - mają wypożyczalnię piłek, pełnych wymiarów boisko do siaty, mogą wypożyczyć grilla, paintball w Iławie ("40 minut drogi") więc średnio, ale kręcą nosem na dostawkę dla 9 osoby do domku ośmioosobowego. Proponują dwa domki sześcioosobowe xD jakbyśmy się zdecydowali tam jechać i jechałoby nas faktycznie 9 osób to mogę próbować wynegocjować. A jakby nas miało być 10 osób już to Panda, Glau i Agon mogliby wziąć czteroosobowy, a my sześcio.
Ponieważ nie pojawiają się inne propozycje to w grze są na razie:
- właśnie ten Hartek (Mazury, trzeba dojechać do Hartowca PKP i dalej 1,5km pieszo)
- Kaszubski Bór w okolicach Nevrasta - mocna pozycja, ale nie ma kompletnie dojazdu - jest pomysł na wynajem minibusa...
- sprawdzona Sosnówka
Jack: Wilhelm, wanna come work for me and open a vault?
Wilhelm: No.
Jack: I'll pay you a million dollars.
Wilhelm: Okay.
Jest też opcja, że jedziemy do Kaszubskiego Boru i się tam zatrudniamy na czas zlotu:
Poszukujemy pracownic i pracowników sezonowych na stanowiska:
bosmana z umiejętnościami szkutniczymi, - Bub
ratownika wodnego, - ja
instruktora jazdy konnej, - Gruba
kelnera, - Chromy
barmana, - Nevrast
osoby do sprzątania, - Mark "będzie sprzątał, aby mu się od tego dobrobytu jako prawnika nie porobiło w głowie"
kucharza, - Gruby
pomocnika kuchennego. - Jaszczur, bo na v10 też pomagał Grubemu
Zapytaj o grille, miejsce na ognisko, wypożyczalnię piłek, czy domki nie są połączone tak jak na grafikach, jakieś ukryte koszty. Żeby nie było, że będziemy płacić za te korty czy coś.
Molo i bezpieczne kąpielisko oraz przystań pozwolą cieszyć się urokami jeziora, a Ogródek Jordanowski dla najmłodszych, plac do koszykówki i grill zlokalizowany tuż nad brzegiem jeziora, uzupełniają naszą ofertę, skierowaną do osób lubiących wypoczywać w gronie rodzinnym.
Boisko do siatkówki
Mini boisko do koszykówki
Salka do gry w tenisa stołowego
5-osobowy, drewniany, dwupoziomowy domek letniskowy z pełnym węzłem sanitarnym, kuchnią i salonem na parterze oraz dwoma pokojami na piętrze.
Dogrzewanie elektryczne.
wyposażenie kuchni: lodówka, maszynka elektryczna, naczynia i sztućce.
wyposażenie sypialni: drewniane łóżka, wygodne materace, pościel, koce, radio.
wyposażenie salonu: TV, stolik i fotele.
5-osobowy domek letniskowy, drewniany, jednopoziomowy z pełnym węzłem sanitarnym, kuchnią, trzema pokojami 2-osobowymi lub dwoma pokojami i salonem. Dogrzewanie elektryczne.
3-osobowy, drewniany domek letniskowy, jednopoziomowy z pełnym węzłem sanitarnym, kuchnią i dwoma pokojami dwuosobowymi. Dogrzewanie elektryczne.
Najpierw uśmiechy, potem kłamstwa. Dopiero potem kule.
Me ollaan samaa tuhkaa,
samaa kevyttä ilmaa,
Joten rauha nyt,
tää maailma on vihaan kyllästynyt
Orientowałam się swego czasu na Mazurach - najwięcej osób w domku to 6, w pojedynczych ośrodkach jest możliwość do 8 osób, ale powyżej tej liczby nigdzie nie ma. Co prawda się nie wybieram, ale jeśli chcecie mogę pomóc z organizacją czy czymś ;)