Szklane Zamczysko Mistrza Ronalda (Wątek politematyczny)
: 2014-04-26, 13:37
CIASTO CZEKOLADOWE
Poziom trudności: Średni +
Planowana długość czasu konieczna na zrobienie według przepisu - 1h
Realnyczas wymagany na zrobienia ciasta - 2,5 h (w tym 15 minutowa przerwa na upieczenie biszkopta, 15 minutowa przerwana ostygnięcie biszkopta, 30 minutowa przerwa na ochłodzenie ciasta po pierwszym nałożeniu czekolady)
Faktyczny czas poświęcony ciastu - 1,5h +/- w zależności od czasu dekoracji














UWAGI: Zdjęcia zrobione od momentu wyciągnięcia biszkopta z piekarnika. Następny razem rozpocznę dokumentację procesu tworzenia od I fazy tj. zebrania składników.
CIEKAWOSTKI:
1. Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba mąki
2. Do polewy można z powodzeniem dodać whisky, likier lub inny ulubiony mocny alkohol (polecam jednak pozostać przy whisky)
Poziom trudności: Średni +
Planowana długość czasu konieczna na zrobienie według przepisu - 1h
Realnyczas wymagany na zrobienia ciasta - 2,5 h (w tym 15 minutowa przerwa na upieczenie biszkopta, 15 minutowa przerwana ostygnięcie biszkopta, 30 minutowa przerwa na ochłodzenie ciasta po pierwszym nałożeniu czekolady)
Faktyczny czas poświęcony ciastu - 1,5h +/- w zależności od czasu dekoracji














UWAGI: Zdjęcia zrobione od momentu wyciągnięcia biszkopta z piekarnika. Następny razem rozpocznę dokumentację procesu tworzenia od I fazy tj. zebrania składników.
CIEKAWOSTKI:
1. Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba mąki
2. Do polewy można z powodzeniem dodać whisky, likier lub inny ulubiony mocny alkohol (polecam jednak pozostać przy whisky)